خواص درمانی ریحان

" ریحان " کلمه ای عربی و به معنی " گل و سبزه " است که معادل این لغت در فارسی " اسپرغم " گفته می شود.

ریحان  گیاه بوته ای یک ساله ای است که معمولاً طول آن بین 20 تا 45 سانتیمتر است و دارای عطر و بوی مطلوبی است. رنگ ساقه ی بوته ی ریحان سبز تند است و دارای برگ های منظم و بیضی شکل است . گل های ریحان به رنگ سفید یا صورتی در ماه های مرداد یا شهریور به شکل خوشه در انتهای ساقه ی ریحان ظاهر می شوند و پس از چندی از همین گل ها تخم ریحان حاصل می گردد. دو نوع ریحان وجود که یک نوع آن برگ های سبز و نازکی دارد و نوع دیگر برگ های بنفش رنگ دارد. گیاه ریحان بومی هند است. این گیاه هیچ گونه ترشح زیان آوری ندارد و تمام بخش های آن مثل برگ ، گل و حتی ساقه آن بسیار معطر و خوشبو است. از این رو در تمام دنیا به عنوان یک طعم دهنده و عطر دهنده به غذا مورد استفاده قرار می گیرد.در مصر ، زنان گل های ریحان را در استراحتگاه افراد مورد علاقه شان می ریزند ولی در مالزی ریحان را در محل دفن مرده ها می کارند . در مولداوی رسمی وجود دارد که هنوز هم پا برجاست و آن این است که یک مرد زن مورد علاقه اش را با قبول دسته ای ریحان از او انتخاب می کند.
پزشکان قدیم به سختی اثر درمانی ریحان را قبول می کردند و بیشتر آنها عقیده داشتند که ریحان گیاهی سمی و خطرناک است.
در ایران نیز افسانه ای در مورد ریحان وجود دارد، بدین شرح که :
« گویند اسپرغم پیش از انوشیروان نبود. روزی انوشیروان بارعام داده، و به دیوان قضاوت نشسته بود. ناگاه ماری بزرگ از زیر تخت درآمد. حاضران را از دیدن او ترس به هم رسید. قصد او کردند، شاه فرمود بگذارید شاید شکایتی داشته باشد. به دنبال او برفتند تا به کنار چاهی رسیدند. مار بر کنار چاه حلقه زد، آنگاه به درون رفت و برآمد، چون در آن چاه نگاه کردند، ماری دیدند مرده افتاده و عقربی نیش بر او بند کرده، نیزه ای از بالای چاه بر پشت عقرب فرو برودند و همچنان به نزدیک شاه آوردند و شاهنشاه را از حال مار و نیش عقرب آگاه ساختند. چون یک سال بگذشت، هم در آن روز شاه نشسته بود و به شکایات مردم رسیدگی می کرد. همان مار به نزدیک سریر آمد و از دهن خود قدری تخم سیاه بریخت و برفت. شاه فرمود آن تخم را کاشتند. از آن تخم اسپرغم بر آمد و انوشیروان که پیوسته زکام داشت از بوییدن و خوردن آن زکامش برطرف شد. شکی نیست که این داستان به این شکل صحت ندارد ولی بعید نیست که بذر را یکی از شاکیان که به حق خود رسیده بود، به عنوان هدیه آورده باشد.»

فواید و خواص درمانی ریحان:

ریحان گیاهی معطر و بادشکن است. اگر چه بیشتر به عنوان سبزی خوردن یا طعم دهنده به غذا، مورد استفاده قرار می گیرد ولی خواص درمانی خاصی هم دارد که از آن جمله :
1) ریحان آرامش دهنده ی اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی بسیار مؤثر است. اگر 20 تا 50 گرم ساقه ی ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید . سپس آن را صاف و شیرین نمایید و پس از هر غذا 1 فنجان بنوشید که غم و اندوه و افسردگی را برطرف می کند.
2) ریحان گیاهی نشاط آور است. دم کرده ی 50 گرم ریحان که شیرین شده باشد پس از هر غذا برای معالجه ی سردردهای یک طرفه (
میگرن ) و سردردهای عصبی مفید است . حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردردهای ناشی از سفر را برطرف می کند.3) دم کرده ی 50 گرم ریحان که با
عسل  شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر است. برای درمان آسم  نیز می توان جوشانده ی غلیظی از ریحان تهیه کرد و روزی چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد. جوشانده ی سرد آن نیز تب بر است. پس در بیماری های تورمی گلو و سرما خوردگی  حتماً از ریحان استفاده کنید.4) دانه ی ریحان نیز به علت داشتن لعاب فراوان نرم کننده است و در رفع ورم
کلیه  و ترشحات زنانگی مفید است.5) ریحان ضد دل پیچه است ، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند و سریع نفخ می کنند با غذا ریحان مصرف کنند.
6) ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است . خوردن تخم بو داده ی ریحان برای درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.
7) جوشانده ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و استفراغ است.
8) اسانس ریحان که بازیلیک نام دارد ، بسیار معطر و ضدعفونی کننده ی دستگاه گوارش است و بوی
سیر  و پیاز  را از دهان می برد. به همین دلیل یک پای ثابت نان و کباب، ریحان تازه است.9) ریحان میکروب اسهال و
وبا  را می کشد و بوی آن پشه و مگس را فراری می دهد . ریحان را در باغچه ی منزل خود بکارید تا به این ترتیب با حشرات مزاحم مبارزه کنید.10) به نظر می رسد که دانه ی ریحان برای رفع اثر زهر مارگزیدگی ، هم بصورت خوراکی و هم اگر به روی محل زخم گذاشته شود، مؤثر است. عقیده ای هم وجود دارد که ریحان می تواند
زگیل  را درمان کند.

نظر بزرگان در مورد ریحان

در حدیث است که امام صادق ( ع ) فرمود: ریحان سبزی پیامبران است و بدانید که هشت خاصیت در آن وجود دارد:
1- غذا را گوارا می کند.
2- منفذها را باز می کند.
3 و 4- دهان و باد گلو را
خوشبو  می سازد.5-
اشتها  را به غذا افزایش می دهد.6- مرض را از بین می برد.
7- شخص را از بیماری
جذام  ایمن می گرداند.8- وقتی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه ی امراض را ریشه کن می سازد.
در حدیث دیگر، امام کاظم ( ع ) فرمود : ریحان مرض
سل  را از بین می برد.
عاتکه موسوی – کارشناس تغذیه تبیان

Be Your Doctor. با پشتیبانی Blogger.
Accessories

Followers

امار گیر

از ما خرید کنید و با ما باشید.

> اسپری تاخیری Super Dooz 125000

> کرم 2عددي شارک پاور مخصوص آقایان

> مگنا RX

> قطره خوراكي اسپانيش فلاي مخصوص بانوان

> اسپری بزرگ کننده سـیـنه دکتر جیمز

> كرم مرواريد اصل فلور محصول فرانسه

> دستگاه اكستندر:افزایش طول و سایز آلـت

> نرم افزار تبدیل گفتار به نوشتار

> ریش تراش ضد آب میکروفورس

> اصلاح مردان میکروتاچ MICRO TOUCH

> ژل زنـاشويي اينتيمو با تاييديه بهداشت

> قطره خوراكي اسپانيش فلاي : مخصوص خانمها

> قرصهاي ويگو : مخصوص دیرانـزالی و نعـوظ آلـت

> کرم بزرگ و سفت کننده باسن پارتنر فرانسه

> کمربند لاغری جدید استیم بلت steam belt

> کرم شارک پاور مخصوص آقایان

> لارجرباكس ويژه : افزایش طول و سایز آلــت

> آلبوم سعید پور سعید

> نچرال ولتز -NATURAL-WEALTH

> آلبوم های همایون ( امین حبیبی )

> كاملترين مجموعه موسيقي آرام بخش

> لوسیون رفع تیرگی مناطق حساس بدن Partner

> آموزش زبان انگلیسی در خواب

> ژل آمیزشی سیمپلکس فرانسه

> کرم لارگو (افزایش حجم و ضخامت - آقايان-)

> تمامي آلبومهاي ايرج بسطامي

> شارك پاوركرم:افزايش قطر و سايز آلـت مردان

> ویبرادوم رومانتیک با مجوز بهداشت

> لنز رنگی چشم چند رنگ اینوا

> کرم برطرف کننده سفیدی موی Discreet

Categories

خواص هویج ارزش غذایی کدو حلوایی و تخم کدو ارزش غذایی کلم بروکلی خواص درمانی هویج خواص کلم بروکلی فواید پیازچه برای سلامتی * بابونه * * بانشاط شدن * جعفری * بهبود جراحت * در مورد هویج * فلفل دلمه ای * * مرزه * * مفید برای بیماری قلب * کاسنی * ارتقا دهنده سلامتی ارتقا سلامتی روده از روده تا ریه اسفناج افزاینده شیر مادر انواع کدو حلوايي انواع کدو حلوایی اگر مغز شما دیگر كشش فراگیری مطالب را ندارد، این سبزی بدبو را دست کم نگیرید تاثیر درمانی کرفس تاثیر درمانی کرفس در سرطان خون تاثیر فلفل تند در پیشگیری از دیابت تاثیر کدو سبز بر کاهش علاعم بیماری تاثیر کرفس بر بوی بد دهان تاثیر کلم بروکلی بر قلب ترخون و خواص آن تره‌ فرنگي، سبزي پُر‌ خاصيت ترکیبات نعناع تزئین کننده غذا حمایت از سیستم قلبی و عروقی خاصیت سیر خواص * ریحان خواص اب هویج خواص اسفناج خواص بابونه خواص بابونه Chamomile خواص بادمجان خواص تره فرنگی خواص تغذیه ای و درمانی تره فرنگی خواص جشنیز خواص جعفری خواص خوب فلفلها خواص دارویی کدوحلوایی خواص درماني قارچ ها خواص درمانی تخم کدو خواص درمانی ریحان خواص درمانی مرزه خواص درمانی نعناع خواص درمانی و غذایی پیاز خواص درمانی پیاز خواص درمانی کاسنی خواص درمانی کدو خواص درمانی کلم بروکلی خواص درمانی گشنیز و تخم آن خواص شاهي Garden Cress خواص شگفت انگيز آب هويج خواص غذایی و سلامتی کاهو خواص غذایی کاهو خواص فلفل قرمز خواص كرفس خواص مرزه خواص مفيد قارچ ها خواص مفید ترخون خواص مفید روغن ‏های فرار ترخون خواص مفید فلفل ها خواص نخود‏فرنگی خواص نعناع خواص پیاز خواص کاسنی خواص کاهو خواص کدو حلوایی خوردن کلم بروکلی خوص دارویی کدو حلوایی درباره نعناع * درمان دردهای حاصل از رانندگی و علائم سرماخوردگی درمان روماتیسم و آرتریت ها درمان سردرد درمان سردرد و دل درد با نعنا درمان سرماخوردگی درمان نفخ درمان و پیشگیری از سرماخوردگی با محصولات نعناع درمان پرمویی راهنماي خريد،نگهداري و پخت کدو حلوایی راهنمایی خرید و پخت کدو حلوایی رفاقت سیر با فلب وعروق رفع خستگی با * رفع سردرد با نعناع رفع کننده بوی بد دهان روش پخت بادمجان ریحان سایر فواید شگفت انگیز سیر سبزی ضد الرژی سبزی پیشگیر بیماریها سلامت پوست با * سیر بخورید تا سرما نخورید سیر*ضد میکروب قوی است سیر، رگ‌ها را شل می ‌کند شاهی فایده سیر بر سرما خوردگی فایده سیر برای دیابت فایده لوبیا سبز نصبت به استخوان سازی فلفل در طب سنتی فلفل دلمه ای فلفل دلمه ‌ای بخورید فوايد هويج براي پوست فواید اسفناج فواید تغذیه ای بدمجان فواید تغذیه ای پیازچه فواید جشنیر فواید روغن های ضروری جعفری فواید شاهی فواید پیاز در سلامتی فواید کاسنی فواید کلم بروکلی برای قلب قارچ های خوراکی قویترین انتی اکسیدان در جعفری كرفس مواد مضر را دفع می كند لم بروکلی لوبیا سبز و خواص آن ماسک هويج محتوای هویج مرزه مروری بر خواص کنگر فرنگی مواد ضد الرژی مواد مغذی کدو نشاط بعد از ناهار با نعناع نوخودفرنگی * نکات تغذیه ای جعفری نکاتی در مورد بادمجان نکاتی در مورد خرید بادمجان نکاتی که باید در خوردن بادمجان رعایت شود هویج پخته هویج پخته * هویج پخته مغذی تر است پوست هاي خشک و حساس پیاز و سیر؛ ضد آلرژی‌ های بهاری پیشگیری از سرطان خون با کرفس و جعفری پیشگیری از سرماخوردگی چای نعناع برای كنترل پُر مویی چرا كلم بروكلی برای قلب مفیده؟ کنترل پر مویی

برچسب ها

Archives